تبلیغات
همه چیز - خواص گیاهان
همه چیز
هر کنشی واکنشی
پنجشنبه 7 بهمن 1389 :: نویسنده : علی طهماسبی پور
خواص گیاهان

انجیر    -


درخت انجیر از زمانهای بسیار قدیم وجود داشته و از آن استفاده زیادی می‌شده است.
در تورات از این درخت نام برده شده و اشعیای نبی ، خرقیا
پادشاه آن زمان را در حدود 700 سال قبل از میلاد با انجیر مداوا کرده است. درخت
انجیر بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و
اسرائیل برده شده است. درخت انجیر در نزد یونانیان مقدس و محترم بوده بطوری که
صادرات آن ممنوع اعلام شده بود.

شاعران و نویسندگان یونانی مانند هومر ،
هرودوتوس و افلاطون در نوشته‌ها و اشعار خود آنرا ستوده‌اند در اوائل قرن هجدهم ،
انجیر بوسیله میسیونرهای مذهبی اسپانیایی به کالیفرنیا برده شد و امروزه به مقدار
زیاد در این ایالت و ایالات جنوبی آمریکا کشت می‌شود. حدود 85 درصد از محصول انجیر
به صورت خشک به بازار عرضه می‌شود زیرا انجیر رسیده زود خراب می‌شود.


انجیر درختی است با برگهای زرد و پنجه‌ای برنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش
متر می‌رسد و چون در مقابل سرمای شدید مقاومت ندارد بنابراین در مناطق معتدله و
گرمسیر کشت می‌شود. درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می‌کند و تا
سن بیست سالگی میوه می‌دهد.

ترکیبات
شیمیایی


انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است. دارای مواد قندی ، مواد ازته ، چربی ، مواد
معدنی ، آمینو اسید ، آنزیمهای مختلف و کاروتن می‌باشد. در برگهای آن حدود 0.6 درصد
مواد تلخی مانند فی ین Ficusin و برگاپتین Bergaptene وجود دارد. شیره سفیدی که با
شکستن شاخه‌های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می‌شود بسیار سمی است و اگر
بر روی پوست زده شود سلولها را از بین برده و می‌کشد. برگهای انجیر دارای
Glycosiderutin می‌باشد.


 


 



 خواص دارویی گیاهان-
شلغم


-


گیاه شناسی


شلغم گیاهی است با برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ
سبز و سفید . ریشه آن غده ای و به شکل های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لکه های
بنفش می باشد .
میوه شلغم مانند غلافی باریک و دراز است که در آن چند دانه سیاه
وجود دارد . شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می کند و شاید علت آن باشد که برای
درمان بیماریهایی که در فصل سرما زیاد است و بیماریهای تنفسی بکار می رود .


شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است .خواص شلغم آنقدر زیاد است
که می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می دانستند که این گیاه
چقدر فایده دارد تمام باغچه های خانه خود را شلغم میکاشتند و هر روزه از آن استفاده
می کردند . 


ترکیبات شیمیایی:















































آب 91 گرم
پروتئین 1 گرم
مواد چربی 0/2 گرم
مواد نشاسته ای 6/6 گرم
کلسیم 40 میلی گرم
فسفر 30 میلی گرم
آهن 0/5 میلی گرم
سدیم 50 میلی گرم
پتاسیم 270 میلی گ
ویتامین ب 1 0/04 میلی گ
ویتامین ب 2 0/07 میلی گ
ویتامین ب 3 0/6 میلی گ    
 
ویتامنی ث 40 میلی گ


خواص دارویی:




  1. شلغم اشتها آور است .
  2. شلغم ضعف جنسی را درمان کرده و اسپرم را زیاد می کند .

  3. شلغم سرفه را تسکین می دهد .
  4. ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است زیرا مقوی معده و روده ها و
    اشتها آور است .

  5. آب شلغم قند خون را پائین می آورد .
  6. تخم شلغم را اگر سرخ کرده و بخورید برای ضعف جنسی موثر
    است.

  7. اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره کنید .
  8. خوردن آب شلغم درمان کننده جوش صورت است .
  9. آنهایی که حافظه ضعیف دارند حتما باید شلغم بخورند زیرا
    ثابت شده است که شلغم حافظه را تقویت می کند .

  10. شلغم شبکوری را درمان می کند .
  11. شلغم بعلت داشتن ویتامین B1 علاج کم خونی است .
  12. شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است بنابراین زنان
    باردار وشیرده حتما باید از آن استفاده کنند .

  13. زن حامله ای که در مدت بارداری شلغم خورده باشد بچه اش
    زودتر رشد کرده ، زودتر حرف می زند و حتی زودتر راه می افتد و در مقابل امراض
    ،مقاومت بیشتری خواهد داشت .

  14. آنهایی ک غده تیروئیدشان کم ترشح می کند باید حتما شلغم
    بخورند زیرا شلغم بعلت داتشن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می کند .

  15. شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان است و حتی گسترش سرطان را
    متوقف می کند .

  16. شلغم درمان بسیاری از بیماریهای پوستی است .
  17. شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است .

و بالاخره سعی کنید
که در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی اقلا چند بار در
هفته شلغم بخورید شلغم پخته بهترین صبحانه است. بدن را تمیز کرده و مواد سمی را
ازبدن خارج می سازد . البته آب شلغم خام، خواص بیشتری از شلغم پخته دارد بشرطی که
معده شما را ناراحت نکند .

مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده
است .




| (نظر بدهید.) | 5:35 PM 
پنجشنبه، 10 آبان هزار و سیصد و هشتاد و شـش



 خواص دارویی گیاهان-
سویا


 گیاه شناسی

سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است و چینی آن را
همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند . ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا می باشد و
تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی )
،( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است . سویا گیاهی است یکساله دارای ساقه
پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوک تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا سات که
در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب
انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،سیاه ، خاکستری و خالدار دیده می شود
. دانه سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بیشتر در طب گیاهی مصرف درد ولی از دانه زرد رنگ آن
بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند . سویا بعلت داتشن پروتئین و مواد مغذی در
تغذیه انسان بکار می رود . سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور
وحشی در آن کشور وجود دارد . سویا در حدود 3500 نوع مختلف دارد که هر کدام آب و
هوای مخصوصی را می خواهد .

ترکیبات شیمیایی: سویا از نظر ویتامین های گروه B بسیار غنی است و دارای
مقدری ویتامین های C,D,E,K و کمی کاروتن می باشد . سویا همچنین دارای کلروفیل و آنتی بیوتیکی بنام کاناوالین نیز هست
‏،دانشمندان موفق شده اند که از لوبیای سویا یک نوع آنتی بیوتیک ارزان قیمت تهیه
کنند که مورومیکس نامیده می شود و باکتریهای مضر روده را از بین می برد .جدول زیر
مواد موجود در صد گرم دانه خشک و رسیده ،جوانه سویا ، شیر سویا و سبوس سویا را نشان می دهد:
















































































مواد

دانه خشک

جوانه سویا

شیر سویا

سوس سویا
آب 10 گرم 86 گرم 92/5 گرم 62/8گرم
پروتئین 34 گرم 6 گرم 3/4 گرم 5/6 گرم
چربی 17/7 گرم 1/4گرم 1/5 گرم 1/3 گرم
مواد نشاسته ای 29 گرم 4/7 گرم 2/2 گرم 9/5 گرم
کلسیم 226 میلی گرم 48 میلی گرم 20 میلی گرم 82 میلی گرم
فسفر 550 میلی گرم 67 میلی گرم 48 میلی گرم 104 میلی گرم
آهن 8/4 میلی گرم 1 میلی گرم 0/8 میلی گرم 4/8 میلی گرم
ویتامین آ 80 واحد 80واحد 40 واحد 7320 واحد
ویتامین ب 1 1/1 میلی گرم 0/25 میلی گرم 0/8 میلی گرم 0/02 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/3 میلی گرم 0/2 میلی گرم 0/03 میلی گرم 0/25 میلی گرم
ویتامین ب 3 2/2 میلی گرم 0/8 میلی گرم 0/2 میلی گرم 0/4 میلی
گرم

همانطور که
گفته شد سویا از نظر مواد پروتئینی بسیار قوی است و در کشورهای فقیر از آن بعنوان
جانشین گوشت استفاده می کنند . در جدول زیر سویا با گوشت مقایسه شده است:
































مواد

سویا

گوشت گاو
آب 9/87% 74%
پروتئین 36/67% 23/74%
چربی 17% 2/3%
پتاسیم 3/1% 54%
اسید فسفریک 1/47% 66%


بنابر
این همانطور که در جدول بالا دیده می شود مقدار پروتئین سویا 1/5 بربر گشوت گاو می باشد و منبعی غنی از پروتئین است .
برای درست کردن شیر سویا ، دانه سویا را له کرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثیر آب قرار
می دهند سپس آنرا صاف می کنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید که
منبع غذایی خوبی است که می توان بجای شیر گاو مصرف کرد .روغن سویا که از فشردن دانه
های له شده سویا بدست می آید رنگ زرد مایل به قرمز درد و دارای بوی مخصوصی شبیه بوی
لوبیا است و در حرارت 15 در جه منجمد می شود ولی درجه حرارت معمولی حالت روان درد.


خواص داروئی: سویا مقوی و باد شکن است.


  1. دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است .
  2. در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می کنند.
  3. شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است.
  4. نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است زیرا اولا ارزش غذایی
    زیادی درد ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است.
  5. دانه های سبز سویا را له کرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای
    رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها که در اثر ادرار بوجود آمده مفید است .
  6. سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید
    است.
  7. سوس سویا برای تحریک اشتها بکار می رود.
  8. سوس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بکار می برند.
  9. سوس سویا را به غذاهایی که تردید درید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می کند.
  10. سوس سویا ملین ، خنک کننده و ضد سم است.
  11. اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سوس سویا بدهید.
  12. اگر ادرار کسی بخون آلوده است سوس سویا درمان آن است.
  13. سوس سویا برای سوختگی پوست مفید است.
  14. فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است.
  15. سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم کمک می کند.
  16. سویا مقدار کمی گلیسیدر خون را پائین می آورد.
  17. برای تمیز کردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده کنید حتی مبتلا به شرائین و در معرض خطر قلبی هستند اگر از
    سویا استفاده کنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنند بزودی شریانهای آنها
    تمیز و جوان خواهد بود .
  18. سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می سازد و اگر از
    فرآورده های سویا استفاده کنید در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ
    کیسه صفرا درید رژیم خود رابه سویا تغییر دهید.
  19. سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است.
  20. سویا موثر برای درمان سرطان کولون است.
  21. سویا از سرطان سینه جلوگیری می کند.
  22. سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در
    دوران یائسگی باشد . پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا
    استفاده کنند .
طرز استفاده: فرآورده های سویا زیاد است و بسته به
نوع سلیقه می توانید از آنها استفاده کنید مانند شیز سویا ، شیر بریده سویا ، در
سویا ،بلغور سویا ، سویای بو داده ،پروتیئن سویا ، سوس سویا ، سویای تخمیر شده
،جوانه سویا و غیره......

مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است
.

| (نظر بدهید.) | 3:40 PM  شنبه،
5 آبان هزار و سیصد و هشتاد و شـش



 خواص دارویی گیاهان-
انگور


ترکیبات شیمیایی    -

برگ
مو دارای ساکارز ، لوولز ، اینوزیت Inosite ، مواد نشاسته‌ای و تعدادی اسیدهای آلی
است. دم خوشه انگور دارای تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسیدهای آلی است.
غوره ک میوه سبز رنگ و نارس انگور است که دارای طعم ترش می‌باشد. غوره دارای
اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید
گلوکولیک و قند می‌باشد.

پوست انگور دارای تانن ، تارتارات پتاسیم ، اسیدهای
آزاد و مواد معدنی می‌باشد. در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است. روغن هسته
انگور به رنگ زرد مایل به سبز است. این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می‌باشد.
روغن هسته دارای تری گلیسیرید ، اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک ، اسید
استئاریک و اسید آراشیک می‌باشد.

خواص درمانی میوه انگور



  • اخلاط بدن را متعادل می‌کند.
  • بسیار مقوی و مغذی است.
  • خون را تصفیه می‌کند.
  • سینه و ریه را صاف و تمیز می‌کند.
  • برطرف کننده یبوست است.
  • انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.
  • در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است.
  • برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می‌شود.
  • برای درمان نقرس بسیار مفید است.
  • آنهایی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر
    هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می‌گردد.
  • انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند لاغر شوند و بدن خود را از اسید
    اوریک ، سنگهای صفراوی و مسمومیت ناشی از سرب یا جیوه پاک کنند. اینگونه اشخاص باید
    در هر هفته به مدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند.
  • برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یک
    تکه پنبه بصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی کمی جوش شیرین بشویید.
  • زیاده روی در مصرف آب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ کلیه می‌کند.

خواص طبی هسته انگور



  • دارای تانن است بنابراین قابض است.
  • اسهال را برطرف می‌کند.
  • ترشح ادرار و اسپرم را کم می‌کند.
  • گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می‌دهند.
  • هسته انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیف دارند مضر است.

خواص طبی پوست انگور



  • پوست انگور را خشک کرده و می‌سوزانند خاکستر بدست آمده را برای درمان اکثر
    زخمها استفاده می‌شود.
  • پوست انگور دیر هضم است و بهتر است که در موقع خوردن پوست آنرا بیرون آورد.
    خواص طبی غوره غوره که به انگلیسی Un-ripe grape نامیده می‌شود از نظر طب قدیم
    ایران سرد و قابض است.
  • در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه‌ها موثر است.
  • آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
  • بیماری اسکوربو که به علت کمی ویتامین C در بدن می‌باشد با آب غوره درمان
    می‌شود.
  • آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار
    مفید است.
  • در دفع زردی موثر است.
  • خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می‌اندازد و قاعده را باز می‌کند.
  • حرارت و صفرای بدن را دفع می‌کند و روده‌ها را ضد عفونی می‌کند.
  • برای برطرف کردن ورم گلو آب غوره قرقره کنید.
  • برای دفع کرم و روده و تقویت معده باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با
    زیره سیاه مصرف کنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید.
  • آب غوره درمان کننده پا درد و کمر درد می‌باشد. برای معالجه می‌توان بمدت ده
    روز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد.

خواص طبی برگ مو         -



  • برگ مو قابض است.
  • دم کرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف می‌کند.
  • برای خونریزیها مفید است.
  • در رفع نقرس و زردی موثر است.
  • استفراغ را برطرف می‌کند.
  • در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی موثر است.
  • هنگامی که پوست صورت قرمز می‌شود و ملتهب است خوردن دم کرده آن اثر مفید دارد.
  • گرد برگهای جوان و خشک شده مو ، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحیم و خون آمدن از
    بینی دارد.
  • برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را
    به مدت 15 دقیقه در آن قرار دهید.
  • برای تهیه دم کرده برگ مو ، مقدار 15 تا 20 گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش
    ریخته و بگذارید 10 دقیقه بماند.
  • از دم کرده برگ مو می‌توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده کرد.
  • دم کرده برگ مو برای رفع واریس مفید است.

| (نظر بدهید.) | 3:40 PM 
چهارشنبه، 2 آبان هزار و سیصد و هشتاد و شـش



 خواص دارویی گیاهان
-زعفران


زعفران Saffron
نام علمی Crocus sativus  زعفران


كلیات گیاه
شناسی
:
زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر كه دارای
برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشكیل میشود . این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء های نازك قهوه
ای رنگ می باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و
شامل لوله ای دراز است كه به سه گلبرگ و كاسبرگ منتهی می شود .

زعفران خیلی مرغوب قسمت كلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است
و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشكیل می
دهد .

برداشت زعفران بدین ترتیب است كه قسمت
كلاله هر گل را بر میدارند و بین كاغذ قرار می دهند تا خشك شود و سپس بسته بندی می كنند . استاندارد زعفران كه در فرانسه صورت گرفته است اعلام کرد كه باید 50 عدد از الیاف زعفران
بیشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و درصد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنین هر
میلیگرم آن باید بتواند 700 سانتیمتر مكعب آب را بطور محسوس رنگی كند .


ترکیبات شیمیایی:


زعفران دارای مواد چرب ، املاح
معدنی ، موسیلاژ و اسانس های فراوان می
باشد .رنگ زعفران مربوط به ماده ای بنام كروسین است كه
در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف یبش از حد
آن برای حیوانات كشنده است .

خواص داروئی:
زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است . مهمترین خاصیت
زعفران كه از قدیم الایام از آن استفاده می شده است درمان افسردگی می
باشد . 
زعفران دارایبویی قوی
و طعمی تلخ می باشد :

1)
خوردن چای زعفران باعث هضم
غذا
می شود .

2) اثر مسكن
درد
دارد .

3) قاعده آور است .

4) باعث تحریك
اعصاب
می شود .

5) زعفران
خون ساز است و گردش خون را آسان می سازد .

6) مصرف
زعفران خونریزی های بعد از زایمان را از بین می برد .

7) قوای
جنسی را تقویت می كند .

8) كبد را تصفیه وقوی می سازد .

9) سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان
برونشیت
دارد .

10) كلیه و
مثانه
را پاك می كند .

11) آرام
بخش
و خواب آور است .

12)
زعفران ضد تشنج است
.

13)
گاز معده را برطرف می كند .

14)
ادرار آور است .

15) و
اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران
بخورید .

16) فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت
ماهیانه
خانم ها و بازكردن قاعدگی سال هاست كه بكار می رود و اثر بسیار
مفیدی دارد .

  
16-1 > (
تارتارات آهن و پتاسیم 0/5 گرم  - گرد زعفران 0/5 گرم - پودر دارچین 2 گرم - از این مخلوط چهار بار در روز
استفاده كنید .)
از زعفران می توان به شكل های مختلف استفاده كرد


دم كرده زعفران یا چای زعفران :                           دم کرده زعفران

2گرم
زعفران را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیم ساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بكشد .

تنطور زعفران:

یك گرم زعفران را سائیده
و با 10 گرم الكل سفید 80 درجه مخلوط كزده و در شیشه ریخته و در آنرا ببندید . این
شیشه رادر جای تاریكی گذاشته و هر روزه آنرا تكان دهید پس از دو هفته آنرا صاف كرده
و از آن استفاده كنید .

گرد زعفران :

زعفران را در فر با حرارت 25
درجه سانتیگرد خشك كرده و سپس آسیاب كنید و از الك خیلی ریز كنید تا گرد نرمی بدست
آید .

مضرات :
چون زعفران
بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از
خوردن آن احتراز كنند زیرا ممكن است باعث سقط جنین شود . خوردن زیاد زعفران برای كلیه ها مضر است . اشتها را كم می كند و ایجاد
سردرد می كند و باعث اختلال حواس می شود .

زعفران را باید در شیشه های
دربسته و دور از نور نگهدری كرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد


همگی مطالب برگرفته از سایت دارویی گیاهان


| (نظر بدهید.) | 11:21 AM 
شنبه، 28 مهر هزار و سیصد و هشتاد و شـش



 خواص دارویی گیاهان -
گل گاوزبان


گل گاوزبان


گاو زبان Borago officinalis



گاو زبان گیاهی است چند ساله و دارای ریشه‌های نیمه غده‌ای كه بطور
عمودی تا عمق 50 سانتیمتر در خاك فرورفته است و بعلت داشتن ریشه‌های اصلی و فرعی در
اعماق خاك مقاومت آن در برابر خشكی خاك زیاد است. برگهای آن زبانه‌ای و پوشیده از
خارهای ظریفی است كه به آن حالت خشن میدهد و به همین علت به گاوزبان معروف است.
گلهای آن به رنگ قرمز خوشرنگی است كه پس از خشك شدن به رنگ آبی تیره در می‌آید
.



تركیبات شیمیایی :



این گیاه حاوی مواد موسیلاژ، قندی، تانن و تركیبات فنلی و نیز مقدار
كمی آلكالوئید میباشد (آرام بخش)



خواص درمانی : گاوزبان حواس پنجگانه آدمی را تقویت می كند. دمكرده آن نشاط آور بوده و
رنگ رخسار را باز می‌كند.سینه را نرم می‌كند. تنگی نفس و دردگلو را شفا می دهد.
دلهره و وحشت را از بین می‌برد. غم و غصه را كم كرده و برای كسانی كه با خود حرف می
زنند بسیار خوبست. از برگهای تازه آن برای درمان جوشهای چركی دهان و درمان برفك
استفاده می شود .



سازگاری :



گاوزبان بیشتر در ارتفاعات رامسر، رودسر و تنكابن بصورت خودرو و نیز
زراعی وجود دارد. بطور كلی شرایط آب و هوایی كوهستانی سردسیر و نیمه مرطوب كه در
طول بهار و تابستان دارای بارانهای متناوب هستند، برای كشت این گیاه مفید است.


نتایج تحقیقات نشان می‌دهد: عصاره آبی گل گاوزبان دارویی مؤثر و
بی‌خطر برای درمان بیماران مبتلاء به اختلال وسواسی اجباری است. 


به گزارش ایسنا، گاوزبان ایرانی گیاهی از تیره بوراژیناسه راسته
پولمونیالیسه، كلاس دیوتبلونس و جنس اكویم است. گونه مزبور گیاهی علفی، دوساله و
پایاست كه پوشیده از كرك‌های نرم و نازك و دارای گل‌های لوله‌یی شكل و آبی رنگ مایل
به ارغوانی می‌باشد.


برگهای آن ساده، میوه آن نوك تیز و فندقی و سطح آن دارای
برجستگیهای كوچك و تیز می‌باشد. فصل گل دهی گیاه از آغاز اردیبهشت تا اواخر مرداد
است.


پژوهشگران با استناد به یافته‌های این تحقیق تاكید كرده‌اند كه
عصاره آبی گل گاوزبان دارویی مؤثر و بی‌خطر برای درمان بیماران مبتلاء به اختلال
وسواسی اجباری است، اگرچه مطالعات بیشتر برای تایید آن لازم است.


 منبع:شریف نیوز


















 



| (نظر بدهید.) | 5:03 PM 
دوشنبه، 23 مهر هزار و سیصد و هشتاد و شـش



 خواص دارویی گیاهان -
هسته انگور


-خواص هسته انگور


هسته انگور، مخصوصا هسته
انگور یاقوتی یا تیره رنگ که حاوی مقدار قابل توجهی فیتواستروژن
Phytoestrogen    است از بروز Artherosclerosis در خانمها جلوگیری می کند.
پژوهشگران کشور روسیه در این مورد بررسیهای جالبی به عمل آورده اند و سازمانهای بی
شماری برای این منظور همکاری دارند
.


خانمها در سنین باروری (تا
حدود 45 سالگی) نسبت به مردان کمتر به بیماری آرترواسکلروز دچار می شوند، ولی پس از
یائسگی میزان این بیماری در آنها افزایش می یابد و درصد بالایی از آنها به علت
بیماریهای قلب و عروق جانشان را از دست می دهند. این امر به علت تغییرات هورمونی
بدن آنها، مخصوصا ترشح ناچیز هورمون استروژن است که به علت از کار افتادن فعالیتهای
تخمدان ها ظاهر می شود و هورمون تراپی نه تنها پاسخگوی این عارضه نخواهد بود، بلکه
موجب دردسرهای دیگری مانند انسداد عروق و سرطان خواهدشد. به همین جهت پژوهشگران به
فیتواستروژن، نوعی هورمون طبیعی روی آورده اند و بهترین نوع آن نیز در هسته انگور
موجود است. فیتواستروژن در بسیاری از غذاهای گیاهی مانند غلات و حبوبات و سبزی و
میوه و گیاهان دارویی وجود دارد
.


فیتواستروژن موجود در هسته
انگور از دسته فلاوونوئیدها
(Flavonoid) است که از ذکر نام آنها در
اینجا خودداری می شود. این آنتی اکسیدانهای بسیار قوی که خاصیت
  Antiphlogisticهم
دارند به آسانی قادرند گرفتگی‌های عروق را باز کرده و از قلب و گردش خون به خوبی
مواظبت نمایند
.


ترکیبات موجود در هسته انگور
قادرند کلسترول بد خون را به سرعت کاهش داده و به همین منظور در بهزیستی قلب و عروق
نقشی مهم دارند. هسته انگور فوائد بیشمار دیگری دارد که یکی از آنها پیشگیری بعضی
از سرطانها است. اسیدهای چرب موجود در روغن هسته انگور در بسیاری از بررسیهای علمی
نقش موثر و مفید خود را ثابت کرده و بررسیهای علمی در آینده بیشتر و بهتر به فوائد
آن پی خواهد برد. به همین منظور توصیه می شود که انگورهای با هسته خریداری و مصرف
شود و هرگز هسته انگور دور ریخته نشود چون حاوی مواد حیاتی و تضمین کننده سلامتی و
بهزیستی است.






نوع مطلب :
برچسب ها :


موضوعات
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است |طراحی : پیچک

قالب وبلاگ وبلاگ اسکین قالب بلاگفا قالب میهن بلاگ قالب وبلاگ وبلاگ نویسان سرگرمی بازی اس ام اس فال تعبیر خواب قالب وبلاگ کد موزیک ساخت کد صوتی موسیقی بی کلام نوحه چت مترجم سایت زیباساز آموزش وبلاگ یاهو آمار فال حافظ تعبیر خواب گوگل ساعت رنک ماوس تغییر شکل ماوس ایجاد گالری اوقات شرعی تاریخ تقویم فونت تماس پرچم تصویر روز آی پی آب و هوا دیکشنری طالع ازدواج جمله تصادفی آپلود عکس دانستنی حدیث قالب بلاگ اسکای فروشگاه اینترنتی ایران آرنا